Wist je dat?!

Hieronder een aantal aandachtsgebieden die mogelijk voor u interessant zijn. Neem contact op met MBC Midden Brabant Consultancy als u meer informatie wenst. Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek. U kunt ook het informatieformulier invullen.

BTW-nummer op website

Als u een eenmanszaak heeft niet uw BTW nummer op uw website vermelden! Dit is namelijk ook NIET verplicht voor een eenmanszaak. Er kan namelijk misbruik worden gemaakt van een BTW-nummer van een eenmanszaak.

Jongeren

Vraag studiefinanciering aan en zorgtoeslag aan als uw kind 18 wordt. Via www.toeslagen.nl kunt u de zorgtoeslag aanvragen. Mocht u vragen hebben over studiefinanciering of zorgtoeslag neem dan contact op met MBC Midden Brabant Consultancy.

Ouderen

Vanaf 2015 wordt de AWBZ vervangen door de WMO Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet wordt door de gemeenten uitgevoerd. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage dient te betalen. Het inkomen van 2 jaar terug wat in uw belastingaangifte staat is bepalend. Ook is uw vermogen van belang voor de hoogte van de eigen bijdrage. Heeft u vragen over de WMO neem dan contact op met MBC Midden Brabant Consultancy. U kunt bellen of het contactformulier invullen

Starters

Schrijf uzelf eerst in bij uw kvk via www.kvk.nl en open daarna een zakelijk bankrekening. U dient vanaf startdatum BTW aangifte te doen en u kunt hierbij een beroep doen op de kleine ondernemersregeling. Hierdoor bent u vrijgesteld van BTW afdracht. MBC kan u helpen bij het inrichten van de administratie en aanvraag VAR-verklaring.

Stoppers

Middels banksparen kunt u de belaste stakingswinst verminderen. Uw bankspaarrekening is een geblokkeerde bankrekening waarbij uw inleg eventueel belegd kan worden. Uw bank kan mogelijk advieskosten bij u in rekening brengen voor het beleggingsadvies. Wanneer er geld wordt opgenomen van de bankspaarrekening gaat u alsnog belasting betalen.

Bedrijfsovername

Het is mogelijk volgens de bedrijfsopvolgersregeling uw onderneming zonder belasting te betalen over te dragen aan familieleden. Met name kapitaalintensieve bedrijven zoals agrarische bedrijven kunnen hiermee zeer veel schenkbelasting en inkomstenbelasting besparen.

Auto

Een privé auto kan voordeel opleveren ten opzicht van een auto op de zaak. U mag € 0,19 declareren aan uw eigen onderneming wanneer u zakelijk rijdt met de privé auto. MBC heeft voor u een formulier rittenadministratie om deze zakelijke ritten te registreren. Ook kunt u de BTW van de kosten van de privé-auto terugvragen. Bel MBC voor advies over de aanschaf van een auto en de fiscale gevolgen hiervan.

Boekhoudprogramma

Er zijn vele boekhoudprogramma’s beschikbaar om uw administratie vast te leggen. MBC heeft veel ervaring met de onderstaande boekhoudprogramma’s

 • Informer www.informer.nl
 • Snelstart www.snelstart.nl
 • Multivers www.unit4.nl
 • Exact www.exact.nl

Voor enkele honderden euro’s kunt u al uw boekhouding vastleggen en uw BTW-aangifte verzorgen. MBC Midden Brabant Consultancy kan u helpen bij de keuze van het boekhoudprogramma en het inrichten hiervan.

Subsidies

Voor de garantstelling van een lening kan een beroep gedaan worden op de overheid. Zo is er voor de landbouw een garantstellingsfonds voor leningen aan starters waarbij de overheid garant staat. Daarnaast verstrekken banken startersleningen met een aantrekkelijke rente. Via www.rvo.nl kunt u subsidies vinden voor starters, jonge ondernemers en milieuvriendelijke investeringen. Bel MBC Midden Brabant Consultancy voor subsidieadvies.

Zonnepanelen

De investering in zonnepanelen is fiscaal en financieel zeer interessant. De terugverdientijd is ca. 10 jaar. Wanneer u overtollig spaargeld hebt is het nog interessanter om te investeren in Zonnepanelen. In 2014 krijgt u extra investeringsaftrek waardoor de terugverdientijd ca. 7-8 jaar is. Via www.rvo.nl/eia  kunt u zien of de zonnepanelen die u wilt aanschaffen aan de voorwaarden voldoen.

Landbouwvrijstelling

Landbouwgrond mag onbelast worden geherwaardeerd. De landbouwvrijstelling is op dit moment nog van toepassing waardoor nu herwaarderen interessant is. Wanneer de grond is geherwaardeerd is slechts de winst boven de geherwaardeerde waarde mogelijk belast in de toekomst.

E-Herkenning

Middels e-herkenning dient u vanaf 1 juli a.s. in te loggen op www.rvo.nl Via deze site kunt u subsidies aanvragen en allerlei zaken regelen. Met name voor land en tuinbouwers is deze site belangrijk om alle wet- en regelgeving voor de bedrijfsvoering te organiseren. U kunt E-herkenning aanvragen door op onderstaande E-herkenning te drukken en middels de keuzematrix kunt u een keuze maken welke aanbieder u gaat gebruiken Eherkenning.  Een agrariër heeft betrouwbaarheidsnivo 2+ nodig en de kosten zijn ca. € 70,– per 3 jaar. U kunt MBC Midden Brabant Consultancy altijd bellen of mailen als u hulp nodig heeft bij het kiezen van een aanbieder en het aanvragen van E-herkenning.

10 Responses
 1. Auto Like, autoliker, Status Auto Liker, autolike, Autolike, auto like, Auto Liker, Increase Likes, Autoliker, Autoliker, Autolike International, Photo Auto Liker, ZFN Liker, Status Liker, Photo Liker, auto liker, Working Auto Liker

 2. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the simplest
  thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that
  they just do not know about. You managed to hit the nail upon the
  top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a
  signal. Will probably be back to get more. Thanks

 3. Attractive component to content. I simply stumbled upon your
  weblog and in accession capital to claim that I get actually enjoyed account your blog posts.

  Anyway I’ll be subscribing in your feeds and even I
  success you get admission to constantly rapidly.

 4. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for
  me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Exceptional work!

 5. My partner and I absolutely love your blog and find the
  majority of your post’s to be what precisely I’m looking for.
  Does one offer guest writers to write content for yourself?
  I wouldn’t mind publishing a post or elaborating
  on a few of the subjects you write in relation to here.
  Again, awesome web site!

 6. Hiya! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?

  My weblog looks weird when browsing from my apple iphone.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any recommendations, please share. Thank you!

Leave a Reply